Home Uncategorized Dvanaest ideja bori se za pobjedu – Social Impact Award

Dvanaest ideja bori se za pobjedu – Social Impact Award

Social Impact Award (SIA) je takmičenje za mlade koji svojim idejama žele napraviti društvenu ili ekološku promjenu. Misija ovog takmičenja je da promoviše društveno preduzetništvo među mladim ljudima u Evropi. 

Ideje su ove godine mogli prijaviti pojedinci, neformalne grupe mladih, te društveni biznisi, a stručni tim Fondacije Mozaik, od mnogobrojnih prijavljenih, odabrao je 12 najboljih timova – finalista koji su dobili početni kapital za afirmaciju svoje ideje kako bi mogli učiniti početne korake i dalje je predstaviti komisiji te dobiti priliku družiti se sa društvenim preduzetnicama i preduzetnicima iz 15 država i osigurati si dalju financijsku i mentorsku podršku. Ovogodišnji finalisti dolaze iz svih dijelova Bosne i Hercegovine: Sarajevo, Tuzla, Bihać, Srebrenik, Jablanica, Modriča, Banja Luka, Bugojno, Busovača, Bosanski Petrovac i Vlasenica.

Četiri najbolje ideje će dobiti dodatnih 2.000 KM za validaciju ideje, mentorsku podršku, besplatno učešće na Međunarodnom SIA samitu u Pragu i priliku za početni kapital do 40.000 KM.

Svim finalistima želimo puno sreće u realizaciji i pokretanju svojih ideja!

Previous articlePoziv za društvene projekte mladih u Omladinskoj banci
Next articlePoziv mlade poduzetnike i poduzetnice u Omladinskoj banci