Home Doboj-istok Safebike – prvi realiziran projekat Omladinske banke Doboj Istok u 2021.

Safebike – prvi realiziran projekat Omladinske banke Doboj Istok u 2021.

Jučer je realiziran prvi ovogodišnji projekat Omladinske banke Doboj Istok, Safebike.

Projekat se sastoji od toplo cinčanih parking mjesta za bicikla koja će se postaviti u neposrednoj blizini školskih ustanova na području općine Doboj Istok. Projekat su napisali i realizirali Zejna Babić, Selmina Karić i Dženan Babić. Cilj ovog projekta je poticanje učenika na biciklizam, zaštitu okoliša i zdraviji način života te promocija navedenih stvari.

Parking mjesto kod OŠ “Brijesnica” u Brijesnici Velikoj

“Danas smo realizirali projekat postavljanja parking mjesta za bicikla u neposrednoj blizini svih objekata Osnovnih škola u Doboj Istoku. Projekat su finansirali Općina Doboj Istok i Fondacija Mozaik preko odbora Omladinske banke Doboj Istok. Projekat su svojim učešćem potpomogli Predsjedavajući općinskog vijeća Doboj Istok Selmin Karić, direktor JU OŠ “Klokotnica” Dženad Mujkić i direktor JU OŠ “Brijesnica” Edin Mrkanović, kojima se ovom prilikom lično zahvaljujem!

Velika zasluga pripada i našoj lokalnoj zanatskoj radnji “Mehin” koja je uradila odličan posao dizajna i izrade toplo cinčanih parking mjesta.U skorijoj budućnosti planiramo sa istim ili sličnim aktivnostima gdje ćemo parking mjesta postaviti kod javnih ustanova i mjestu okupljanja mladih. Uz to, postojeća parking mjesta planiramo nadograditi setom alata koji će biti pričvršćen na ista.”, rekao je Dženan Babić nakon uspješne realizacije projekta.

Klokotnica
Mala Brijesnica
Lukavica Rijeka
Stanić Rijeka
Klokotnica, Zelena škola
Previous articleAmira Banjić: Usmena predaja – primjeri iz Klokotnice
Next articleMFS-EMMAUS: Za 1.000 jetima širom Bosne i Hercegovine obezbijeđena odjeća i obuća