Home NOVOSTI Popni se i izvidi, još jedan uspješno završen projekat Omladinske banke

Popni se i izvidi, još jedan uspješno završen projekat Omladinske banke

Zajedničkim snagama Odreda izviđača “Vrba” i članova Omladinske Banke Doboj istok uspješno je završen još jedan projekat na našoj općini. Odred izviđača je sigurno jedan on najaktivnijih udruženja na Doboj istoku, to su pokazali kroz brojne projekte u prošlosti a samo još jedan u nizu je i ovaj zajedno sa Omladinskom bankom.

OI "Vrba" pri testiranju zida
OI “Vrba” pri testiranju zida
  • Izviđači iz društva “Vrba” su veoma aktivni na našoj općini i jedna od dugotrajnih potreba koja se već godinama unazad pojavljuje je umjetni zid za penanje kao način pripreme za olimpijade ali i kondicione treninge. Trenutnim uslovima nije moguće izvršiti pripreme do kraja, što pogađa djecu članove društva, inače sam izviđački dom i projekat će biti realizovani u MZ Brijesnica Velika

  • “Kada je zid u cijelosti bio završen, posljednji korak je bila edukacija o pravilnom  korištenju zida za penjanje i opreme. Cilj edukacije bio je osposobiti članove Odreda izviđača “Vrba” da bezbjedno koriste zid za penjanje i njegovu opremu kako bi se izbjegle bilo kakve povrede. Edukaciju su sproveli članovi Odreda koji poznaju rukovanje sa navedenom opremom” stoji u izvještaju na portalu lonac.pro ,detaljan izvještaj možete pogledati na ovom linku.
Edukacija o bezbjednosti pri korištenju zida
SOURCElonac.pro
Previous articleUM “Voice” Doboj Istok: Projekat “Tribine” uspješno realiziran
Next articleAkcija čišćenja u Doboj istoku povodom 1.Marta!