Home NOVOSTI Mladi iz Stanić Rijeke i Lukavice Rijeke uz pomoć Omladinske Banke i...

Mladi iz Stanić Rijeke i Lukavice Rijeke uz pomoć Omladinske Banke i Općine Doboj istok uredili svoju lokalnu sredinu!

Da omladina brine o svojoj lokalnoj sredini pokazali su nam mladi iz Stanić Rijeke i Lukavice Rijeke, u daljem tekstu vam donosimo slike i izvještaj sa oba projekta.

Projekat “Dječije igralište” Lukavica Rijeka

  • “Realizaciju projekta izgradnja “Dječije igralište” u Lukavica Rijeci započeli smo skidanjem korova sa ograde visoke 6 metara koja je zaklanjala sam pogled na lokaciju dječijeg igrališta, a nakon toga smo pokosili cijeli teren i uklonili preostali korov.” – kako stoji u izvještaju za ovaj projekat.

  • “prvi konkretni radovi započeti su sa kopanjem stopa za kućicu sa toboganom i stijenom za penjanje te konjića za njihanje. Ostatak dana smo iskoristili za popravku postojećeg sadržaja”

  • “Sledeći korak bio je betoniranje iskopanih stopa i početak farbanja trenutnog sadržaja. A nakon što se beton osušio krenulo se sa montiranjem dječije kućice sa toboganom i farbanjem sadržaja te se već počeo nadzirati planirani sadržaj”
  • “Radove smo nastavili sa ravnanjem terena u čemu su nam se priključili i najmlađi kada su saznali o čemu se radi. Kada smo izravnali teren postavili smo i klupu za sjedenje”
  • “Radove smo završili sa postavljanjem konjća za njihanje koji je imao zastoj u isporuci, ali na radost najmlađih i on je stigao pa  smo dobili ovaj krajnji rezultat i mislim da smo svi zadovoljni. Radovi kao i završetak radova je privukao pažnju mještana, a naročito djece te se moglo primjetiti kako roditelji dolaze sa svojom djecom da se igraju i sada ovdje provode vrijeme sa svojim nadražim za pamćenje” – kako stoji u izvještaju za ovaj projekat.
  • Volonteri koji su nosioci ovog projekta su: Nadira Suljkanović, Edin Suljkanović, Emina Alihodžić.
Finalni izgled Dječijeg igrališta

Projekat “Naše ćoše” iz Stanić Rijeke

  • “Problem koji pogađa mlade u MZ Stanić Rijeka jeste nedostatak najosnovnijih sadržaja za mlade i školarce.Zbog toga smo odlučili prijaviti ovaj projekat i pomoci svojoj zajednici. Cilj akcije je potaknuti kulturu volontiranja, očistiti okoliš, te u konačnici, doprinijeti kvaliteti života stanovnika. Prostor koji je uređen nalazi se neposredno uz područnu školu i ambulantu.Pristupačan je svim grupama građana.Korist od projekta ima oko 500 mještana lokalne zajednice.” – kako piše u izvještaju za ovaj projekat


  • Okupljanje mladih te zajednicka druzenja ce bit mnogo olaksana i poboljsani su uvjeti za drustvene aktivnosti. Vodili smo se općem osjećaju društvene odgovornosti, koja potiče razvoj intenzivnijih društvenih veza i općenito pridonosi zdravijem društvu.
  • Za sve naše aktivnosti dobili smo dozvolu za korištenje prostora od strane MZ Stanić Rijeka. Dogovoreno je sa ZR “Mehin” da se urade klupe i kante za otpatke.
  • Tokom čitavog projekta imali smo podrsku lokalnog stanovnistva.Volonteri koji su nosioci ideje ovog projekta su: Haris Delić, Adnan Delić i Salih Omerović. Svoj doprinos su dali i mladi volonteri MZ Stanić Rijeka (10 muškaraca, 5 žena), kao i članovi kluba SR KINGDOM.

VIAlonac
SOURCElonac
Previous articleTabela 1.Lige Tuzlanskog kantona na dan 14.09
Next articleWorld vision BiH donirao dezifenkciona sredstva, maske i promotivni materijal za MSŠ “Doboj istok”