Home Pozivi za omladinu Karavan Mira – Postani mentor budućim mladim liderima!

Karavan Mira – Postani mentor budućim mladim liderima!

Imaš iskustvo u kreiranju i implementaciji projekata u zajednici? Imaš znanje koje možeš podijeliti sa mladima u BIH? Ovo je savršena prilika za tebe da stekneš dodatne vještine kao mentor budućim mladim liderima! Prijavi se za mentora na Karavanu mira!

Karavan mira (Conciliation Caravan) će se održati od 10. do 17. avgusta 2020. godine u pet gradova u BiH. Karavan mira je inovativni međuetnički program profesionalnog usavršavanja za mlade starosne dobi od 18 do 25 godina kojeg finansira Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, a implementiraju udruženje Big Ben Centar i Centar za razvoj obrazovnih i kulturnih resursa iz Tuzle. 

U okviru programa, 20 mladih i perspektivnih aktivista iz svih dijelova Bosne i Hercegovine imat će priliku da putuje autobusom u Tuzlu, Bijeljinu, Brčko, Doboj i Sarajevo kako bi upoznali uspješne aktiviste i nevladine organizacije koje uvode pozitivne društvene, ekološke i ekonomske promjene u svojim lokalnim zajednicama. Program će kombinirati diskusije i radionice sa društvenim izletima s ciljem profesionalnog usavršavanja, unapređenja međusobnog razumijevanja i umrežavanja. Organizatori su planirali slobodno vrijeme i društvene događaje u svakom gradu kako bi Karavan učinili nezaboravnim iskustvom za polaznike programa. Mentori volonteri će održati jednu radionicu na temu koju odaberu u jednom od odabranih gradova i podijeliti svoje znanje. Također će svojim znanjem pomoći učesnicima u implementaciji njihovih projekata. Po završetku karavana, mentori će dobiti certifikat. Sve informacije koje se prikupe u procesu odabira učesnika programa su povjerljive.

Poziv je otvoren do 24. jula do 20:00 h

Obavještenje o odabranim učesnicima će biti: 29. jula 2020.

U toku održavanja Karavana Mira, bit će preduzete sve mjere predostrožnosti u svrhu prevencije od širenja virusa Covid-19.

Previous articlePostani jedan od Mladih evropskih ambasadora sa zapadnog Balkana
Next articlePRIJAVI SE NA PLAĆENI INTERNSHIP U LONCU!