Home Doboj-istok Još jedan dragulj naše općine – Stadion “Osman Junuzović” u Doboj Istoku

Još jedan dragulj naše općine – Stadion “Osman Junuzović” u Doboj Istoku

“Možda ne možete utjecati na druge ljude, ali možete utjecati na sebe i kontrolisati svoju stvarnost. Sreća i uspjeh prvenstveno su pitanje stanja uma. Nikad ne odustaj!” rekao je Arnel Novalić, najzaslužniji čovjek za izgradnju stadiona “Osman Junuzović”.

“Projekat koji sam započeo nesto više od godinu dana se završava uspješno hvala Bogu. Iako je Covid-19 poremetio puno toga, mi smo uz pomoć roditelja, naše dijaspore, općine Doboj istok, MZ Klokotnica, dobrih privatnika pojedinih iz naše općine, JKP Čisto Doboj Istok, sportskih prijatelja uspjeli privest kraju ovaj projekat zlata vrijedan za naše malo mjesto. Kaže uvaženi doktor Omerhodžić Ibrahim nedavno na Vijeću naše opštine:”ULAŽITE U OBRAZOVANJE I SPORT.” Tjerao nas je motor koji se zove naša djeca. Oni su naša snaga!”

Arnel Novalić se osvrnuo i na naziv novog stadiona:“A ime stadiona je po čovjeku koji je najbolji sportista svih vremena naše države i najveći ambasador općine, mislim da je to najmanje što smo mu mogli vratiti.”

Stadion još nije u potpunosti završen, a već sada izgleda zaista prelijepo. Postavljena je umjetna trava, golovi, zaštitna mreža i rasvjeta, a postavit će se još i stolice te urediti zelene površine oko stadiona. Sve to nas zaista čini ponosnim i sa nestrpljenjem očekujemo završetke radova stadiona koji će sigurno biti jedan od zaštitnih znakova našeg lijepog Doboj Istoka.

U nastavku možete vidjeti fotografije sa stadiona “Osman Junuzović”:

Previous articleOmladinska banka Doboj Istok: Glasanje na prvi poziv za društvene projekte mladih 2021.
Next articlePovratak u školske klupe od ponedjeljka